torstai 8. syyskuuta 2011

Kutsuista...

Olen ihan periaatteesta sitä vastaan että hääkutsuihin tuhlataan monia satoja euroja (vieläpä niihin ihan perusmalleihin), joten päätin että omissa häissäni teen asiat vähän toisella lailla. Olen jo ennen kosintaa puhunut että hääkutsut lähtevät save the date-tyylisinä polaroid-kuvan muodossa, jonka takana (tai kirjekuoressa kuvan ohessa olevalla infolapulla) on osoite hääsivuillemme ja hyvin lyhyesti perustiedot kuten päivämäärä, paikka ja no... ketkä menee naimisiin.


Kuvat otatan nuorella kotkalaisella lahjakkuudella Saku Järvisellä, jonka tyyli on superromanttinen ja kivasti retro. Näitä kuvia voi sitten sanoa myös kihlajaiskuviksi, vaikka ne laahaavatkin aika pitkälti kosinnan perässä. En halunnut ikuistaa itseäni ihan siinä turpeimmassa olomuodossa jossa vielä pari kuukautta sitten olin, joten voi olla että niistä tulee kesäisten rantakuvien sijaan lumisia talvikuvia. Saas nähdä miten homma etenee... Kuvia tullaan käyttämään myös hääpaikan koristelussa ja tietty laitan ne myös kehyksiin himaan <3


Kutsuun käytettävät kuvathan on ihan perus digimuodossa, mutta netistä saa ladattua hassunhauskan Poladroid-ohjelman, jolla nuo tavalliset digikuvat saa muunnettua polaroid-kuviksi. Ällistys oli julmettu kun törmäsin tähän super-uniikkina pitämääni ideaan jossain hääblogissa, ja mua kävi harmittamaan. Hetken märistyäni asiasta ajattelin kuitenkin että screw that, onpahan ainakin mun (MEIDÄN! What a Monica-moment...) näkösiä vaikka idea onkin nyt julkisesti käytetty jo...


Näinollen ainoat kulut mitä näiden kutsujen lähettämiseen tulee suttaantumaan on kuvauksen hinta, kirjekuoret ja postimerkit sekä alle sadan normikuvan (Poladroid-ohjelmalla muokatut kuvat teetetään neliöiksi automaattisesti, vaikka tilaisi sen perus 10*15kuvan) teetätys Ifolorilla, joka maksaa about 10€+postikulut. Eli halpaa kuin saippua.

Isovanhemmillehan viedään kutsut käteen, ja käydän läpi yksityiskohtia kun he eivät tätä nettiä pahemmin käytä.


Kivoja ideoita kihlajaiskuviin voi muuten käydä tsekkailemassa täältä. Style me pretty-sivusto on nykyään jokapäiväistä ajanvietettä, sillä toi jenkkien tyyli tehdä asiat ISOSTI on jotenkin mun mieleen. Oon saanu tolta sivustolta muutaman ihan tolkuttoman hyvän idean omia juhlia varten ja selailu jatkuu. Miksei vois jo olla toukokuu?


Kaikki kuvat  we<3it

2 kommenttia:

Stina A. kirjoitti...

"Kutsuun käytettävät kuvathan on ihan perus digimuodossa, mutta netistä saa ladattua hassunhauskan Poladroid-ohjelman, jolla nuo tavalliset digikuvat saa muunnettua polaroid-kuviksi."

Heips Milka! Voitko kertoa, että mistä tuollainen ohjelma on saatavissa? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen! :)

Milka Rantamo kirjoitti...

Moikkamoi Stina! Ohjelman voi ladata täältä:
http://www.poladroid.net/

Kivoja kuvienheilutteluhetkiä :)