tiistai 4. elokuuta 2009

Valokuvauksesta...

Olen aloittanut kuvaamisen nelisen vuotta sitten ihan peruspokkareilla. Säälittävää jälkeähän siitä tuli, mutta en antanut tarvikkeiden tai rahanpuutteen estää visioita joita tuli tulvimalla koko ajan. Keväällä 2006 kokeilin ensimmäisen kerran oikeaa järkkäriä (=tällä en tarkoita Bepopin tylyjä portsareita), ja rakastuin syvästi. Tälläistä kamaa saatiin aikaiseksi silloin:


Päätin että minäkin haluan tuollaisen, selasin keltaisen pörssin sivut läpi ja löysin omasta mielestäni hyvän diilin, jossa myytiin Canonin EOS 300D akkukahvalla, kahdella akulla ja käyttöohjeilla hintaan 360€. Kävin noutamassa kameran Helsingistä ja aloitin loistokkaan urani ystäväni Tonin toimiston nurkassa, välineinä raksalamppu, musta päiväpeite ja mielikuvitus. Tässä esimerkiksi eräs kokeilu Julitan kanssa:


Miljöössä kuvailu oli tietysti helpompaa ja sitä tuli harrastettua paljon, alla esimerkkejä siis vuodelta 2006:
Homma eteni ja sain studiopaikan jossa kuvailin itseasiassa aika vähän, kunnes sitten siirryin Fitergon tiloihin ja keikkojen määrä lähti nousujohteeseen.Nyt kuvaan kesäisin häitä, ylppäreitä, rippikuvia, ristiäisiä yms ja talvisin potretteja studiossa. Uusin aluevaltaukseni on vauvojen kuvaus, tai no pikkulapsien, joka on haastavinta ikinä! Ne kun eivät halua poseerata vaan mieluummin juoksevat kumoon studiosalamoita ja kamerajalustoja.

Minkälainen kuvaaja haluaisin olla? No, tiivistettynä
Gavin Bond

(kiva kannanotto muuten :D)
ja Patrick Demarchelier

yhteen pakettiin, kaupallisuutta ja indietaidetta ja -muotia.
En kyllä haluaisi ainakaan tällä hetkellä tehdä tätä työkseni, koska mun mielestä kaikki on kivaa kunhan sitä ei oo pakko tehdä. Musta on hienoa pitää tää tuottoisana harrastuksena.

Haluan kehittyä koko ajan paremmaksi, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään, harjoitus tekee mestarin yms. latteuksia. Mulla ei vaan satu olemaan rahtuakaan kärsivällisyyttä ja ruoskin itseäni ainakin tässä asiassa kovaa jos epäonnistun omasta mielestäni.

Täältä löytyy tuoreimpia otoksia, tietysti FB:n raiskaamina.
Nyt kun näyttely Albertissa on ohi niin voin julkaista toi siellä esillä olleet kuvatkin kaikille :)

P&C
Milka

2 kommenttia:

Lumo^ kirjoitti...

kyl sä vaan osaat :)

Iina kirjoitti...

Noi Annan kuvat on vaan niin hienoja, oi.

ps. Kävin hakemassa kuvat, KIITOS! :)