tiistai 15. helmikuuta 2011

Sisustusjuttuja...

Miä oon haaveillu jo superpitkään pellavalakanoista, siitäkin huolimatta että äiti jatkuvasti marisee ja muistuttelee niiden suuresta ryppyyntymistaipumuksesta. Mulla oli käytössä Hemtexin "luottokortti" vähän aikaa sitten, jonka maksoin kokonaisuudessaan vasta pois, ja viime laskussa (tai ns. tiliotteessa) ilmeni, että mulla on siellä reilu kymppi miinusta! Lisäksi sain sähköpostiini -20% alekupongin, joten ajattelin että nyt olisi varmaan hyvä aika ostaa nuo pellavasetit kotiin.

Hemtexillä siis tosiaan löytyy perussetti hintaan 59,90e. Tämä x2 tekee siis 119,80€, josta miinustamme Hemtex-tililläni kummittelevan kympin ja 20% alennuksen, jolloin kaksi settiä jaa maksamaan 87,85€... No ei paha, pellava on kuitenkin superkestävää matskua joten täähän on periaatteessa sijoitus..........? We'll see.

Kotiin on löytänyt tiensä myös monta muuta kivaa asiaa, kuten esimerkiksi uusi ihana päiväpeitto H&M:lta ja kauan varastolla lymyillyt vanha nojatuoli josta revin rikkoutuneen ja kulahtaneen päällysverhoilun veks ja alta paljastui ainakin vähän ehompi ja monin verroin kauniimpi vanha verhoilu. Marko on varma et sil on nyt astma kaikesta siitä pölystä mitä tuolista lähti, minuu ei haitannu :) Tunnen edelleen syvää rakkautta tätä tuolia kohtaan, kuten kaikkia muitakin kirppishylkiöitä joita kannan kotiin ja jotka Marko haluaa polttaa takapihalla. Siellä se sit naureskelis ja paistelis makkaraa meikän löytöjen loimutessa.

Muista muutoksista joita koti on läpikäynyt voisi tässä yhteydessä mainita esimerkiksi yläkerran vessan uuden ilmeen. Aikaisemminhan siellä oli iso ja ruma suihkukaappi joka purettiin pois, ja seinäpintana hirveä mäntypaneeli yhdistettynä siniseen laattalattiaan. AI kauhee! Ensin olin sitä mieltä et paneelit revitään hitoille sieltä ja tilalle isketään gyprocia ja tapetti, mut päätettiin nyt myöhemmin yhteistuumin maalata ne paneelit valkoiseksi. Myös lattiasta tulee valkoinen heti kun löydetään jotain tarpeeksi kestävää laattamaalia (saa vinkata!). Kalusteet on vielä harkinnassa, voin sitten kuvailla lopputulosta kun saadaan homma valmiiksi.

Myös vierashuoneessa on tapahtunut muutama pieni uudistus, ihanalle viirulliselle tapettiseinälle sain vihdoin kauan sitten tilaamani seinähyllyt, hirveän mankumisen ja maanittelun jälkeen. Marko on just sellanen vanhoillinen tyyppi ettei se halua minkään lävistävän tapetoitua seinää. Se on nimenomaan se isä joka ei anna tyttärensä laittaa julisteita seinille kun tulee reikiä tapettiin. Vakuutin kuitenkin sen hyllyjen sopivuudesta juuri tuolle seinälle, ja nyt ne on asennettu ja natsaa paikalleen ku nenä päähän! Hyllyille asettelin vanhoja valokuvia joita olen retusoinut ja entisöinyt hieman.
Saatiin myös mun äidiltä niiden vanhat olkkarin sohvat, jotka on ihan oikeasti MAAILMAN mukavimmat! Kyseessä on kolmen piecen setti, yksi ihan superiso ja upottavan pehmeä sohva ja kaksi massiivista nojatuolia (mun mielestä ennemminkin kahden istuttavia sohvia). Näillä sohvilla on rötvätty ja nukuttu ja katsottu telkkaria ja luettu (harvemmin) ja voittekin kuvitella mitä kaikkea sohvatyynyjen välistä löytyi :D

Jokatapauksessa iso sohva päätyi vierashuoneeseen pumpattavan sängyn tilalle, ja nojatuolit vietiin kellarin oleskelutilaan. Siitä puheenollen, hitto mikä murheenkryyni sekin! Mun isnpiraatio ja visiot loppuu kellarin ovella ja pää lyö tyhjää kun pitäisi alkaa miettimään et mitä kaikkea käytännöllistä ja tyylikästä siellä voisikaan tehdä. Loppujen lopuksi siitä kuitenkin tulee poikien hengailumesta, jossa ne voi saunan jälkeen ottaa oluen ja relaksoitua. Haluaisin siitä sellaisen rustiikkisen, lämpimän sävyisen ja kutsuvan "pesän", nyt se tosiaan on vaan kellari.

Kun pääsen kotiin niin lisään tähän postaukseen kuvat, mulla on ainakin jotain aika kammottavia ennen-kuvia kämpästä, ja sitten voisin kuvata myös nuo uudet (ja vanhat) asiat jotka mainittiin yllä :)
Until then...

-Milka

Ei kommentteja: