sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

yummies.

Lauantai- ja sunnuntaiaamut tuntuu jotenkin teeskentelyltä ilman krapulaa. Tää viikonloppu on ollu muutenkin erilainen, koska Marko on joutunu töihin molempina päivinä ahtaajien lakkoilun takia. Sille napsahti toissaviikolla pari pakkopekkasta joita se nyt korvailee pakertamalla duunia viikonloppuja myöten. Mulla on tästä johtuen ollu nyt molempina päivinä ihan arkiolo, ja must on tuntunu vahvasti siltä et Markon ollessa töissä mun pitää ehdottomasti puuhailla jotain. Niinpä nousin eilen samaan aikaan ku Marko lähti töihin, eli puoli seitsemältä (LAUANTAI-AAMUNA?!!).

Kokosin itseni ja kamppeeni ja kellon lyötyä puoli 9 nappasin auton alle ja suuntasin ruokakaupan kautta torille ostamaan kukkasia. Olen nähnyt nyt monissa blogeissa helmililjoja, perunanarsisseja ja tulppaaneja (joita meilläkin on osteltu paljon) ja halusin myös omaan huusholliini kevättä ruukussa. Niinpä kävin torilla tekemässä hyvän diilin, kaksi helmililjaa sekä perunanarsissi kympillä :) Saatoin vähän keikistellä myyjämiehelle.


Olen pyöritellyt tuota kylppäriasiaa mielessäni nyt jo hyvän tovin, ja koska nuo kaksi pientä huonetta keskikerroksessa alkavat olla valmiita, on kylpyhuone seuraava projekti Markon vaatehuoneen ohella.Olen ihastunut valkoiseen vaakalaattaan, jota nimitetään subway-laataksi. Katselin eilen sinkkuelämiä ja bongasin Mirandan kylpyhuoneen joka kuvastaa täydellisesti toiveitani omaan kylppäriimme.

Ihana! Lattiaan haluaisin ruutua, joko sellaista isoa shakkiruutua tai sitten valkoista laattaa joiden liitoskohdassa olisi pieni musta laatta. Katsotaan nyt...

Tein eilen tylsistyessäni kotona tosiaan porkkanakakkua ja voi luoja miten hyvää se onkaan! En ole koskaan syönyt parempaa, en edes missään kahvilassa. Teen kakun aina äitini isän äidin ohjeen mukaan, ja kaikessa rasvaisuudessaan ja makeudessaan se on taivaallisen herkullista! Liitän alle ohjeen, koska kyllähän teidänkin pitää saada maistaa tuota pientä palaa paratiisista.

Milkan paras porkkanakakku
(suosittelen tekemään kuorrutteen kaksinkertaisena, näin sitä riittää kakun väliinkin jossa se tuo mieletöntä muhevuutta!)

pohja:
- 4 munaa ja 4dl sokeria vatkataan vaahdoksi
- Sekoita erillisessä kulhossa :
4dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
2tl (itse laitan aina enemmän) kanelia
- Lisää sekoitetut kuivat aineet munasokerivaahtoon.
- Raasta 6dl porkkanaa ja lisää taikinaan
- Sulata 2dl voita ja anna jäähtyä, lisää jäähtynyt voisula taikinaan.
- kaada kakkuvuokaan/-muottiin ja paista 200 asteessa noin tunti, riippuen uunista. Pohjasta tulee kanelin ja porkkanan takia tumma, ei kannata pelästyä.

Kuorrute (kannattaa siis tehdä tuplat):
100g Olympia-sulatejuustoa
60g pehmeää voita
2tl vaniljasokeria 
4dl tomusokeria
Möyhennä vatkaimella notkeaksi.

Kun jähtyneen pohjan leikkaa kahtia ja valelee sisäpuolenkin runsaalla kerroksella täytettä, kakku vaan paranee seuraavaksi päiväksi. NAMNAMNAM!


Olen myös keväästä villiintyneenä ruvennut viljelemään juttuja mun keittiössä. En siis mitään vitsejä, vaan laventelia ja vuosimansikkaa, nuppuset alla:

Tämä on siis laventeli, sillä menee hyvin.

Mansikka ei sitten meinannutkaan ruveta elämään, mutta kyllä tuoltakin jotain puskee!

Katsellaan mitä tuolta pulpahtelee, nyt menen syömään porkkanakakkua sohvalle. Kohta pitää lähteä viemään Markon isän autoa takaisin lainasta.

Pusuja ja pääsiäishaleja:

Milka :)

Ei kommentteja: