lauantai 28. helmikuuta 2009

Milka sydän Porvoo



Äitini oli kuullut Porvoon lähelle Kuninkaanporttiin avatusta Plantagenista ja halusi lähteä ostamaan kasveja kevääksi. Eihän se Plantagen tietenkään ollut vielä avoinna ja päädyimme Porvoon vanhaan kaupunkiin kävelemään ja katselemaan. Pidämme molemmat vanhoista puutaloista, joten pelkkää silmänruokaa riitti runsain miton.




Älkää välittäkö, mun tukka oli ihan kamala tänä aamuna ja jouduin väkivalloin taltuttamaan sen pinnillä päätä myöten, siksi valitettava munanmuoto mun kallossa.

Kävimme useassa antiikkikaupassa, ja löysimme erään pramean talon takapihalta vanhan aitan jossa myytiin vanhoja huonekaluja ja mm. desinglasia. Talo oli ihan joen rannalla, ja pakotin äitin kuvailemaan minua miljöössä jos toisessa.



Kävimme Sasu's Playhousessa ja TeeTeessä tsekkailemassa huonekaluja lottovoiton varalta. Mukaan lähti TeeTeestä vihreä tee ja omena-tiiviste josta saa tehtyä ihanaa tuoksuvaa juomaa, sekä väkevä hunajasinappi.





Kävimme myös kahvi- ja teehuone Helmessä teekupposilla, ja äiti otti "sitä kuuluisaa porkkanakakkua". Täytyy kyllä myöntää etten koskaan ole syönyt sen parempaa! (Sori vaan mummi...)Olisin halunnut ottaa kuvan kakunpalasta, mutta se hupeni äitin lautaselta niin huikeaa vauhtia että tämä on ainoa kuva siitä: (antakaa anteeksi sen laatu, kiireessä tehdyt lapsetkin on kuspäitä!)







Ennen kotimatkalle lähtöä kävimme vielä söpössä pienessä suklaapuodissa ostamassa käsitehtyjä konvehteja ja tryffeleitä sekä 70%:sta suklaarouhetta josta saa tehtyä kaakaojuomaa :p~




Äiti ei kunnon kymiläisenä ollut koskaan käynyt Subwayssä, ja visiitti Porvoon SW:hen olikin reissumme lähtökohta. Oli hellyyttävää katsella keski-ikäisen naisen käyttäytyvän kuin lapsi karkkikaupassa kaikkien lisuke- ja leipävaihtoehtojen äärellä :D Subien jälkeen suuntasimme kohti Kotkaa jossa Marko jo odottelikin nälkäisenä (ja kännissä kolmen kaljan jälkeen :DD)


Porvoo on ehdottomasti kesäkaupunki ja aionkin järkätä jonkunnäköisen roadtripin ensi kesänä tyttöjen kanssa. Love it!

Pus, M

torstai 26. helmikuuta 2009

Gossip, Gin&Tonic and my girls...

Sovimme ystävieni Miran, Nellin ja Sailan kanssa että menemme tänään testaamaan vasta rempatun pikkupubin Albertin. Mielestäni Kotkasta on puuttunut koko ajan sellainen ehkä enemmän naisille suunnattu kahvila/baari/ravintola. Jotenkin tuntuu siltä että kaikissa suosituissa baareissa toljotetaan urheilua stadionin kokoiselta screeniltä ja sisustetaan kromilla ja kivellä. No nyt sitten löysin oman Central Perk:ini! <3 Koko ilta tuli maksamaan minulle 9,90€ ja söin sillä vatsani täyteen pikkunaposteltavaa ja join kokiksen ja GT:n. Ohjelmaan kuului lähinnä HC-juoruilua, ei miesten korville suotavaa materiaalia. Ohessa muutama kuva illan kulusta:






Huomatkaa kaikkien harjoiteltu pose.





Jotkut ei vaan omaa luonnollisen kaunista hymyä.

Ihana paikka, tosta tulee kyllä mun kantis. Istun vaikka yksinäni siellä iltasin, koska huomasin "ilmoitustaululta" että siellä on sunnuntaisin JAZZjamit!!!!!!!! <3
Where have you been all my life?

Pus, M.

tiistai 24. helmikuuta 2009

Ostoslista for S/S09 ja muita unelmia.

1. Pitkä "boyfriend"-mallinen bleiseri (nyt pohdin että onko typerää kirjoittaa se noin?). Asoksella löytyy kaksinkin kappalein mieluisia tällaisia, mutta pienen kirppisturneen avulla saattaisin löytää jotain hieman halvemmalla.


Löysin asoksen uudistuneita sivuja selaillessani myös alla olevan kuolettavan upean nahkableiserin joka on takaa lyhyempi kuin edestä, katsokaa ja kuolatkaa:


Ah!

no mutta, takaisin listaukseen.

2. Jumpsuit (mikä se on suomeksi, haalari vai?)
Tarpeeksi löysä ja mielenkiintoinen, ei hotpants-mallia näille kintuille kiitos. Asos tarjoaa myös tähän tarpeeseen muutamankin vaihtoehdon.
Alla oleva malli on kuitenkin ehkä hippasen liian lyhyt mun Belgialaisen tykkihevosen reisille, mutta muuten idealtaan mieletön:


Ja sitten se vaihtoehto jota oikeasti harkitsinkin;

Tuohon yhdistäisin vielä nahkavyön ja jotkut kivat korkkarit niin voilá!

3. Uniikki kesämekko
Tämä on jo toteutuksen alla. Kankaan kävin valitsemassa jo ennen joulua, ja ompelutyöhön ystäväni (ja taitava taitava suunnittelija) Leni käy heti kun mitat on saatu otettua. Mekosta tulee polvipituinen, yksiolkaiminen suora malli jonka saa kerättyä vyötäröltä vyöllä tyköistuvaksi. Kangas on pohjaltaan tummansininen ja siinä on vaaleita pienenpieniä soikioita. G-O-R-G-E-O-U-S! Laitan kuvia heti kun etenemme urakassa jälleen.

Minulla alkoi nyt töissä leudompi kausi. Koska työskentelen kuntosalilla, työaikani sijoittuvat lähes poikkeuksetta iltaan. Pahimmillaan olen töissä 10-20, jolloin koko aktiivinen päiväaika menee duunissa, eikä ennen sitä tai sen jälkeen saa mitään tehtyä. En minä ainakaan jaksa.
Meille tuli hieman joulun jälkeen töihin uusi tyttö joka ei toisesta työstään johtuen pysty tekemään muuta kuin iltoja, ja tämähän passaa minulle mainiosti. Nyt siis teen kaikkina muina päivinä aamuvuoroa paitsi maanantaisin, jolloin teen 10h työpäivän. Not bad!

Aamulla kahdeksalta töihin tullessani normaalisti täpötäysi bussi ammotti tyhjyyttään. Tajusin että aa, hiihtoloma. Mietin maisemia katsellessani kouluaikoja, ja kaikkia niitä ihania pitkiä vapaita joita silloin vietettiin lähinnä laiskotellen. Kesälomat olin tietysti tiukasti töissä 16vuotiaasta asti, mutta tuonikäisenä työpäiväni kestivät maksimissaan kuusi tuntia, ja sijoittuivat aikaiseen aamuun. Näinollen minulle jäi suunnattomasti aikaa grillata itseäni rannalla, shoppailla ekoilla OMILLA rahoillani ja pelata rantalentistä poikien kanssa. Muistan ne ihanan lämpöiset kesälauantait kun kävelimme biitsiltä lähikauppaan paljasjaloin ostamaan mehujäitä ja iltaisin mansikkaofelian voimin uimme vaatteet päällä. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla yksi täydellinen kesä.

Olenkin nyt päättänyt, että vaikka nykyään työpäivät venyvätkin pitkiksi ja yleinen rellestäminen ei enää käy samalla lailla päinsä kuin teininä, niin tästä kesästä 2009 tulee paras ikinä!
Haluan:
1. Lähteä kiertämään Suomen kesäkaupunkeja: Turku, Tampere, Hanko, Helsinki
2. Ruskettua ja laihtua rantakuntoon
3. Mennä piknikille ja pelata paljon futista ja rantalentistä
4. Lähteä tyttöjen kanssa Lontooseen ostoksille pitkäksi viikonlopuksi!

Aikeissa on myös erakoitua poikaystäväni vanhempien mökille Koukkusaareen ainakin viikoksi, ja juoda viiniä kuumalla rantakalliolla samalla kun ihoni paahtuu kullanruskeaksi. Paistamme lettuja ulkona ja saunomme ja uimme meressä ja mun tukasta tulee karhea kaikesta suolasta. Elmokin heitetään ainakin kerran mereen, vaikka se vihaisi meitä koko päivän sen jälkeen.

Mitä kesäsuunnitelmia teillä on?

Pus, M.

perjantai 20. helmikuuta 2009

Here come the waterworks.

Vaikka tuntuukin naurettavalta valittaa töistä "laman aikana", varsinkin Kotkassa jossa lomautus/irtisanomis-piiska viuhuu armottomana, niin huh että olen hajalla! En myöskään aio väittää, että tekemäni tunnit olisivat sieltä pisimmästä päästä mutta kun on tehnyt keskiviikkona 10h töitä, torstaina 10h töitä ja tänään perjantainakin vielä 9h niin meikämandoliino alkaa ainakin olemaan melko sippi. Kiitetään nyt kaikkivaltiasta (eli mun pomoa) kuitenkin siitä että on duunia mistä marista. :)

Itsehän en lamaa (tosin taantuma kuvaa minusta paremmin tätä hetkellistä notkahdusta kaikesta siitä yltäkylläisyydestä mitä 2000-luku toi tullessaan) pelkää. Kulutan jatkuvasti enemmän kuin mitä tienaan, mutta kuka voisi vastustaa kimppatilausta Forever21:selle kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Katsokaa nyt näitä ihania ihania juttuja!





Olen myös meinannut kokeilla kotona valkaisua, aloittaen vaikka jostain perusteepparista jolla ei niinkään ole rahallista merkitystä. Sitten jos siitä tulee hieno, niin tätähän vois laajentaa farkkuihin, mahdollisesti jopa myös tuohon farkkuhaalarimekkoon jonka tilasin. Solmuvärjäys olisi toinen juttu mitä aion testata joskus. Nyt alkoikin siis Vaatteiden tuunausvuosi 2009 (Milka solakaksi 2009- ja Sisältöä elämään 2009-projektien ohella...)

Olen sinänsä otollisessa paikassa töissä jos ajatellaan tuota Milka solakaksi-proggista, ja olenkin nyt lisännyt liikuntaa huomattavasti viikkokalenteriini. En niinkään pidä tunneilla ravaamisesta ja hikijumpista (johtuen rapaisesta peruskunnostani), mutta kuntosaleilu, voimannosto ja lihaskuntotunnit kiinnostavat ja motivoivat enemmän. Nyt salillemme on tulossa myös KUNTONYRKKEILYÄ joka vetää minua puoleensa kuin terassin valo sellaista kamalaa yöperhosta.



Olen joskus käynyt Shukokai-karaten alkeiskurssin ja rakastin lajia koko sydämestäni. Sitten keltaisen vyön suorittamisen jälkeen isommat vyöt alkoivat simputtaa alkeiskurssilaisia ja minähän en tunnetusti ole sietokyvyltäni sieltä vahvimmasta päästä. Minua ei myöskään huvittanut ruveta kilpailemaan tai lähteä leireille lajin puitteissa, joten se sai sitten jäädä. Tekniikka on kuitenkin vielä hallussa jotenkin, ja ajatus lyömisestä kuntoilumuotona on kiehtova :D Lisäksi tieto siitä että minuun ei tule sattumaan tunnin tiimellyksessä (ainakaan pahasti) helpottaa kynnystä lähteä kokeilemaan. Niin ja Eva Wahlströmin kroppaa tavoitellessa mikä olisi parempi keino päästä tavoitteeseen kuin harrastamalla edes etäisesti samaa lajia kuin neiti itse.

Onko kukaan koskaan kokeillut kyseistä lajia, kokemuksia otetaan vastaan suurella ruokahalulla :)

Pus, M

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Glorious day

Minua jurppi suunnattomasti kun kuulin joutuvani töihin ystävänpäivänä, sillä minulle mikään juhla ei ole liian pieni juhlittavaksi. Sitäpaitsi ystävänpäivä on loistava mahdollisuus vaatia romantiikkaa ja hellyyksiä täysin itsekkäästi ja tietenkin jälleen yksi syy olettaa saavansa lahjoja. Minä sain!



Nam!

Ystävänpäivän työkomennuksen jälkeen suuntasin Markon kanssa kaupan kautta kotiin syömään valentine's day-illallista sänkyyn uusissa alusvaatteissa jotka ostin Stockmannilta Stadinreissullani. Let's just say that they were well received... :D
Melkein heti..no...ruuan jälkeen Leni porhalsikin suklaakakkuineen ja sämpylöineen paikalle ja aloitimme illanvieton. Minulla ei täysin vastuuttomasta rahantuhlauksesta huolimatta ollut taas mitään kivaa päällepantavaa, ja päädyin tylsään ratkaisuun josta en halunnut edes ottaa kuvia. Aloittelimme tyttöjen kanssa tässä meillä, ja suuntasimme hieman ennen puoltayötä uuteen karaokebaariin joka avattiin ilon talon yhteyteen. En voi sanoa tykänneeni, vihaan paikkoja joissa ei mahdu hengittämään, ja jossa humalaiset akanharakat tönivät matkallaan vessaan/oksentamaan/laulamaan "aikuista naista". Lähdimme pilkun (n. klo 2) jälkeen kotiin nukkumaan ja syömään rääppiäisiä mitä Leniltä jäi :)

Tänä aamuna heräsin ensimmäisen kerran lyhyesti kun Elmo hyppäsi sänkyyn kiipeilemään selkäni päälle. Marko lähti käyttämään sitä pissillä ja minä sain jatkaa unia. Puoli kymmeneltä jaksoin avata silmät ja verhot ja tajusin että ulkona oli todella kaunis ilma. Patistin Markon lenkille kanssani, ja lähdimme käppäilemään kirpeässä pakkasessa Puistolaan. Kiipesimme erääseen lähellä sijaitsevaan tähystystorniin ja otimme pari kuvaa:




Taidekuvia á la Tarkiainen :D



Antakaa anteeksi turpea ulkoasuni; kun ei viikkoon syö hiilihydraatteja luumua enempää, niin pussillinen sipsiä ja pari makeaa drinkkiä kerää litroittain nestettä naamaan näin aamutuimaan.

Matkalla tähystystornille kävelimme unelmieni talon ohi jälleen kerran. Haaveissani on saada juuri vastaava vanha mansardi-kattoinen puutalo Puistolasta, talo jossa on korkeat huoneet ja narisevat lautalattiat. Talo jossa on niin syvät ikkunalaudat että niillä voi istuskella, ja talo joka on samalla sekä syrjässä, lähellä uimarantaa että keskustassa. Ohessa kuva tästä talosta.



Olen viimein löytänyt oman tyylini sisustaa, ja se on syntisen ristiriitainen sekamelska Hamptonsia ja englantilaista mökkityyliä. Ohessa pieni kuvakollaasi Laura Ashleyn kevät/kesä 09 katalogista:



Rakastan myös Pottery Barnia, minua viehättää jenkkien tapa tehdä asiat muhkeasti ja pröystäilevästi sängynpetausta myöten.



hamstraan valokuvia, peilejä, erilaisia tauluja ja muita seinäkoristeita, ja olohuoneemme näyttääkin nyt tältä:




Sain äidiltäni vanhan vinyylikiekon jonka aion myös kehystää seinälle roikkumaan.

Nyt menen parantelemaan jokakuukautista mahakipuani suklaakakun ja jäätelön kera Frendien pariin, minkähän kauden valkkaisi tälle päivälle?

Pus,

Milka

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Pari motivaatiokuvaa tässä ja sitten lenkille :)




Näiden kuvien saattelemana vetäisin uuden GT:stä hankitun "flashdance"-tyylisen paidan päälle ja lähdin uudelleen tuunatun treenisoittolistan soidessa juoksentelemaan Mansikkalahden kautta Katariinanpuistoon. Jaksoin juosta yllättävän pitkiä pätkiä kerrallaan, kun en osannut laulaa uusien biisien mukana. :D Kuvassa paita eilen päällä kuvattuna:

Tulin juuri siis kotiin ja suihkun jälkeen treeninaamani muistutti niin erehdyttävästi punajuurta että se oli pakko kuvata:



No, joka tapauksessa; liitän tähän postaukseen muutaman Helsinginreissu-kuvan ja pari kuvaa vaatteista jotka ostin sieltä. Haluan antaa erityishuomiota takille jonka löysin Zarasta. Se oli alennettu muistaakseni 129€:sta viiteenkymppiin ja minun oli saatava se kaikessa laatikkomaisuudessaan!











Helsinki oli loskainen ja märkä mutta ihana, rakastuin täysin pieniin putiikkeihin ja kahviloihin joita oli lukemattomia! Puhuimme Lenin ja Siinan (majoittajamme ja matkaopas) kanssa että jakaisimme tämän blogin ainakin hetkellisesti, eli tulossa mahdollisesti myös pääkaupunkiseudun näkökulmaa muotiin ja elämään muuten vain.

Palataan, PUS!

M

tiistai 3. helmikuuta 2009

PH business...




Koska olen asosnarkki niin tilasin taaaaas pari juttua. Nyt tilauksen arvoksi ei tosin tullut kuin kolmisenkymppiä, mutta voi kuinka paljon kivoja juttuja silläkin sai! Yllä tilaamani sukkahousut, nuo tumman turkoosin väriset on kuin toinen iho, ja silti tosi peittävät. Tilasin myös farkkusiniset chinot kesäksi, mutta niistä sitten myöhemmin lisää.

Puhuimme ystäväni Lennyn kanssa jo aikaisemmin roadtripistä jyväskylään, mutta aikatauluongelmien takia se jäi nyt haaveeksi. Päätimme sitten kuitenkin lähteä jonnekin, ja pääsyimme Helsinkiin. Otin perjantain vapaaksi (mitä en siis koskaan oikeastaan voi tehdä) ja suunnitelmissa oli ensin käydä salilla ja aamusaunassa ja lähteä ennen puoltapäivää ajelemaan kohti pääkaupunkiseutua. Poikkeamme Ikeassa matkanvarrella ja siitä suuntaamme keskustaan shoppailemaan. Illaksi menemme Lenin veljen tyttöystävän luokse ja varmasti myös johonkin kivaan baariin. Lauantaina sitten takaisin Kotkaan.
ODOTAN IHAN TÄYSILLÄ!

Lupaan ja vannon, että teen Roadtrip-postauksen vaikkapa sunnuntaina!
Pus!