maanantai 13. heinäkuuta 2009

Paint shop pro

Ciao! Viime postauksessa tein meikin ihan perustekniikalla, ja tulos on siis nähtävissä täällä.
Nyt ajattelin puuhailla saman tietokoneella! Kuvien muokkaus paintshop pro 9-ohjelmalla on tosi iso osa mun harrastusta/työtä, sillä vaikka malli olisi kuinka virheetön tahansa saattaa kamera tai valaistus tehdä tepposet esimerkiksi väreille.
Tästä lähdetään:

Värit ovat punaiset ja valaistus (kääntyväpäinen salama katon kautta kimmotettuna) luo suotuisat olosuhteet näpyille ja mustille silmänalusille. Ensin lähdetään työstämään "meikkipohjaa" eli ihon epätasaisuuksia ja muita pikkuvirheitä:

Ylläolevassa kuvassa on siis kyseessä itseasiassa scratch remover-logo, eri työkalu, mutta tuo clone-tool on samassa valikossa kuitenkin :)Great start! :D
Clone-työkalulla on helppo poistaa yksittäisiä finnejä, luomia tms. mutta jos tilanne on yhtä paha kuin minulla nyt, niin käytä mieluummin valmista remove noise-työkalua:

Se poistaa kaiken kohinaksi luulemansa epätasaisuuden ja esimerkiksi rypyt, joihin paneudutaan seuraavassa kohdassa.
Nyt kuva näyttää siis tältä:

Tämän jälkeen iho käsitellään vielä tuolla yllämainitulla scratch remover-työkalulla, joka antaa kyytiä mustille silmänalusille yms. Käsitelty kuva alla:

Sitten lähdetään työskentelemään varjojen ja valojen kanssa

Silmät käsitellään lighten/darken-työkalulla, vaalennetaan valkoinen osa ja iiriksen värillinen osa, tummennetaan pupilli ja iiriksen tumma reunus. Alla olevasta kuvasta näät eron käsiteltyyn ja käsittelemättömään silmään.


Brush-työkalulla voi tehdä vielä irtoripsiä, joita sitten tummennetaan darken-toolilla. Näin saadaan sumuinen vaikutelma.

Lisäksi niitä voi pehmentää soften-toolilla.


Silmien ja kulmien tummennuksen jälkeen lisätään varjoja kasvoille ja valoa poskipäälle.

Muutetaan väriasetuksia valmiilla työkalulla niin ettei valo ole niin punaista:


ja lopputulos on siis tässä: (itse olen henkilökohtaisesti tyytymätön kulmakarvoihin mutta no...)


En kyllä normaalisti muokkaa kuvia noin paljon, jotta luonnollinen vaikutelma säilyisi, sitäpaitsi muokatun jäljen huomaa tosi helposti.

Tänään olisi tarkoitus mennä Albertiin syömään chicken wingsit, tulin juuri salilta. Motivaatio on ihan nollissa ja haluaisin vain olla maakissa ottamassa aurinkoa. DAMN YOU sään herra!!!

P&C
Milka

Ei kommentteja: