tiistai 28. huhtikuuta 2009

Ostolakko, ainakin melkein..

Jouduttuani vaikeuksiin rakkaan Visa-korttini kanssa olen pitäytynyt (lähinnä pakkoraossa) ostelemasta mitään nyt loppukuusta, käytössäni on ollut tough love-periaatteella toimiva electron. Se ei anna ostaa siis yhtään mitään jos rahaa ei tilillä ole. Olen monesti visa-ominaisuuden omaavalla pankkikortillani joutunut houkutuksen valtaan kun muoviläpyskä on kaupassa suorastaan kiljunut lompakosta kutsuhuutoaan "OSTA NYT OSTA OSTA! MAKSA MYÖHEMMIN!!" Minulle tuli myös yllätyksenä se, että pystyn vinguttamaan tilini miinukselle tuon pankkikortin avulla! Ohhoh, kylläpä helpotti elämää kummasti loppukuusta, kun rahaa ei ole ja voi luoja miten ihana mekko!


No, olen pitänyt mittarina omaa laskujenhoitokykyäni, ja niin pitkään kun pystyn maksamaan omat menoni ja osallistumaan taloushankintoihin, olen kokenut että saan tuhlata mieleni mukaan. Viime kuussa iskin kivipohjaan tutkiessani kerääntyvää laskupinoa, ja tajutessani että visan minimilyhennys oli huomaamattani kivunnut infernaalisiin summiin. Annoin ylpeyteni niellen kortin Markolle säilytykseen, ja otin käyttöön vanhan tyhmän electronin, joka on kaikenlisäksi vielä vanhalla nimellä!

Suoriuduin huhtikuun houkutuksista yllättävän hyvin kunnes vappu alkoi lähestyä, ja tilillä ei ollut enää rovon ropoa. What to do? What to dooo-ooo?
Uskottelin Markolle että tarvitsen visakorttia ihan vaan kankaiden ostoa varten, ja hän saisi sen sitten takaisin säilytykseen heti Eurokankaassa käytyäni. Hahhaa, onnistuin keplottelemaan asian niin että samalla reissulla ostin kahdet kengät ja mekon ja legginssit ja ja ja..!! Kotiin laahustettuani uskomattomassa post-shopping laskuhumalassa tunnustin syyllisenä sortuneeni tuhlailuun.

JOHAN NYT ON PERHANA ettei aikuinen ihminen saa omia rahojaan tuhlata ilman syyllisyyttä ja sitä kaikista pahinta kommenttia poikaystävän/äidin/isän suusta: "En miä oo vihanen, miä oon vaa vähä pettyny..." Sitäpaitsi puolustuksekseni voin todeta etten ole tilannut nyt huhtikuun aikana netistä yhtään mitään! Paitsi no henkalta ja maukalta muutaman perustopin ja Markolle villiksen mut sitähän ei lasketa. Motivaationa on toiminut minulle luvattu Tukholmanreissu jossa aion shopata kunnes kaikki muut meinaa dropata, jopa ryypiskely saa jäädä toissijaiseksi tuolla tripillä!
Odotukseni ovat vaarallisen korkealla, ja tiedän jo nyt, että mikäli en löydä kasoittain persoonallisia vaatteita ja asusteita niin tulen pettymään valtavasti. Good luck niille jotka lähtee mun mukaan sinne! Onneksi muotiguru Lauretsalo on messissä!


Olen kova järjestämään bileitä, mutta tänä vuonna (itseasiassa viime vuonnakaan en pitänyt mitään, kun lähdimme syntymäpäivänäni Kroatiaan viikoksi) aion juhlia tuon risteilyn merkeissä. Onko tämä henkistä kasvua kun odotan enemmän ruokaa ja rahan kulutusta kuin hurjaa juopottelua? I guess so.

Hei you guys, nyt on Vappu! Meillä siis suunnitelmissa naamiaiset Karhulan perukoilla. Lähden töistä kolmelta ja käyn ostamassa sukkahousut, sitten menen kotiin ensin maksamaan laskut (IT'S PALKKAPÄIVÄ BABY!!) ja masentumaan, jonka jälkeen korkkaan ihanan pinkin kuoharipulloni ja huuhdon masennuksen kurkusta alas. Oo, so bubbly!! <3 Ohjelmassa meikkaamista, naaman pesemistä, meikkaamista uudelleen, mahdollisesti edellisen toisto ja joskus kuuden pintaan pitäisi olla valmis kärräilemään Karhulaa ja korsua kohti!

ROLIGA VAPPEN ALLA MÄNNISKOR! ( en ihan vieläkään tajua miten oon kirjottanu C:n ruotsista? )

P&C
Milka

Ei kommentteja: