torstai 7. huhtikuuta 2011

..raparperin alla...

Suosikkilistan uutena tulokkaana oleva Kaunis pieni elämä-blogi esitteli uusimmassa postauksessaan Unelmien Huvimajat-kirjan, ja innokkaana pihanehostajana minun oli pakko tilata opus myös itselleni.
Olen haaveillut pienestä huvimajasta muutostamme lähtien ja olenkin topakasti jo ilmoittanut isälleni että kun hänellä ei kuitenkaan ole kesällä mitään tekemistä ni saa tulla rakentamaan meille sellaisen.
Mun isä on ihan uskomattoman kätevä käsistään ja se esimerkiksi väkersi omalle pihalleen mun pikkusiskolle suloisen leikkimökin, ja sitten nyt ihan lähikesien aikana parissa kuukaudessa hirsipaviljongin, jossa on ruokailutila, kesäkeittiö ja terassi. Alusta loppuun omin käsin! Miten ihmeessä nää lahjat ei oo periytyny mulle?! Nimimerkillä puukässässä peukalo halki vannesahalla, rättikässässä ompelin pyyhkeen kiinni housuihin. Omiin housuihin. Jotka oli mun jalassa. Siitä huumoria.

Joka tapauksessa, nyt odotan opuksen kolahtavan postiluukusta jotta pääsen valitsemaan minkälaista majaa pihallemme käydään pykäämään. Haluaisin tehdä pytingin pääosin kierrätysmateriaaleista, mm. ikkunat ja ovet (toivoin ikkunallisia peilipariovia) voisin hakea Ruukin pajalta, josta ostettiin talvella meidän vanhat ikkunanpokat makkariin. Lisäksi vanhaa lattialankkua luulisi saavan myös, jos ei nyt ihan Metsänkylän Navetalta asti niin varmaan lähempääkin jos osaa etsiä. Pihallamme möllöttävä vanha rautainen puuhella olisi oiva kohde tuunaukselle (ruosteiden hionta, puhdistus ja maalaus pastellinsiniseksi) ja hellan voisi asettaa (pätevine eristeineen) lämmittämään majaa syksyn kylmetessä. Siinä voisi myös keitellä kaakaota ja kahvia.

En halua majasta kulmikasta, niinkuin ne perinteisesti Suomessa ovat, vaan että se näyttäisi pieneltä talolta, vierashuoneelta pihamaalla. Majan pitäisi olla myös sen verran tilava että siellä voisi kesäisin nukkua.

Tähän tarkoitukseen Ikean rautasohvasänky olisi mainio

Toinen vaihtoehto (ehkä sopivampi ilmavan fiiliksen ylläpitämiseksi) olisi tämä Elloksen versio:
Majassa vietettäisiin iltaa kynttilänvalossa ja juotaisiin viiniä pikkutunneille. Sohvasängylle kasaisin tuhottomasti tyynyjä ja vilttejä löytyisi rottinkikoreista hartioita lämmittämään. Pienelle pöydälle voisi asetella tarjolle lämpimäisiä ja muuta naposteltavaa. Syksyn pimetessä maja koristeltaisiin tunnelmallisilla valoköynnöksillä ja lyhdyillä.


Noniin, nyt olen romantisoinut tulevan majan päässäni ja olemassa on suuren suuri todennäköisyys että asiat menevät vielä jotenkin pieleen. What ever! Aina saa haluta...
Tsekatkaa hei toi kirja, se on varmasti aivan ihana vaikka asuisi kerrostalossa! <3

Puspus,
Milka


Ei kommentteja: