lauantai 30. tammikuuta 2010

Outburst.

Nyt, koska olen väsynyt tästä viikosta ja mua puristaa mun ahtaaksi käyneet farkut, ajattelin kertoa mitkä piirteet ihmisissä mua ärsyttää. Tiedän ettei kukaan ole pyytänyt niitä kuulla mutta huonompi homma. En aio nyt ryhtyä syvälliseksi ja pohtia esimerkiksi kaksinaamaisuuden tai epäoikeudenmukaisuuden vaikutusta ihmiseen, vaan listata muutaman sellaisen seikan mitä voi (ja pitäisi) muuttaa. Tämä ei ole hyökkäys ketään kohtaan. Enjoy!

1. Myöhästely
Luin tossa yhtä blogia jonka kirjoittajan esittelyssä luki että kyseinen henkilö on "aina myöhässä". MIÄ EN KÄSITÄ TÄTÄ? Mun isä on opettanu mut olemaan aina ajoissa, ja jos myöhästyn vaikka vaan viis minsaa ni soitan ja ilmotan. Se, että myöntää olevansa aina myöhässä ei oikeuta sitä huonoa tapaa millään lailla. Toinen myöhästelyn taitolaji on olla esim. bileistä "tyylikkäästi myöhässä". Jos kutsutaan paikalle vaikkapa kuuden pintaan, se ei tarkoita yhdeksältä! Kuuden pintaan tarkoittaa plus miinus kymmenen viiva kolmekymmentä minuuttia. Raivostuttavaa. Eri asia on ihmiset jotka sitten ilmoittaa vaikka heti kutsuttaessa tai muuten etukäteen ettei valitettavasti pääse tulemaan kuudelta, vaan vasta  kahdeksalta. Fine by me, kiitos kun ilmoitit!

2. Omaan napaan tuijotus
Jotkut ihmiset ovat niin kietoutuneita omaan maailmaansa ja mahdollisiin ongelmiinsa ettei ne pysty keskittymään toisten asioihin. Tällaisen ihmisen kanssa keskustellessa homma menee jokseenkin näin:

ONT (Omaan Napaan Tuijottaja): no miten sul menee?
Ite: No siis kivasti joo, paitsi että...
ONT: Joo siis mul on kans ollu ihan hirveen vaikeeta nyt!
Ite: Ai, no mites nyt sillee?

... ja padot aukee. Tälläsen ihmisen kanssa on kauheen hankalaa olla tekemisissä tuntematta oloaan näkymättömäksi siinä kohtaamistilanteessa. Näille ihmisille suosittelen käyntiä kallonkutistajalla, ne kuuntelee mielellään (ja ei ihan pikkusuolasella tuntiliksalla).

3. Perusälyiset ihmiset ( /naiset) jotka heittäytyy avuttomiksi tietyissä tilanteissa ettei tarvis opetella juttuja. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka joku tekninen laite, joka on periaatteessa tosi helppo käyttää kun kerran katsoo ohjeet läpi ja tekee ajatuksella. Oon ite melko ahkera opettelemaan esimerkiksi uusien tietokoneohjelmien- ja lisäosien sekä muiden vempeleiden käyttöä, ja tykkään tehdä itse mieluummin ku sanoa säälittävänä et "en osaa enkä aio opetella!" Jos tämän asenteen käyttötarkoitus on saada mies tuntemaan itsensä tärkeäksi tai tarvituksi esim. treffeillä tai suhteen alussa niin joo, ihan ok, mutta ei tota toisille naisille tarvitse esittää!

Noniin, se siitä. Nyt loppuun sitten vähän positiivisempaa asiaa, olen vihdoin saanut itsestäni (ja kukkarosta) sen verran irti et ostin uuden putken mun kameraan. Mun vanha kittiputki on piirtäny tosi pehmeetä jo pitkän aikaa varsinkin telepäässä, ja onhan se kyllä aikansa elänytkin. Nyt ostin Sigman uuden putken vastaavalla polttovälillä ( eli 18-55mm) mutta paremmalla valovoimalla. HURRAA! Se saa korvata ton vanhan kuran jokapaikanputkena, joka on omiaan esimerkiksi häissä kuvatessa. Tällä hetkellä kaikki mun käytössä olevat objektiivit on Sigman valmistamia, ja oon ollu tositosi tyytyväinen niiden hinta/laatu-suhteesen. Suosittelen teille kaikille perusjärkkärin omistajille esimerkiksi näitä kahta budjettiystävällistä putkea.
 
Tämä on siis edellämainittu ostamani sigman korvaaja Canonin kittiputkelle. Oikein hyvä. Itse maksoin 229€ plus postikulut, yhteensä alle 250eukkua. On siis toki kalliimpi kuin canonin kitti mutta omaa paremman valovoiman. Tästä ja kuvanvakaajasta johtuen saat laadukkaampia kuvia hämärissäkin olosuhteissa.

  
Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO on käyttisputki ulkona kuvatessa, sisällä valovoimaisuus ei ole parasta luokkaa. Tosin ISO-arvoa nostaessa 800:n tai 1600:n kohina ei ole kovin häiritsevää. ISO-arvohan määrittää sen kuinka tehokkaasti kamera pysäyttää liikkeen hämärissä olosuhteissa; mitä suurempi arvo, sen pidemmällä valotusajalla voit kuvata. Itse olen tykännyt kyllä kovasti, tällä saa hyvän blurrin taka-alalle esimerkiksi tuotteita kuvatessa. Alla esimerkkikuvat, ensimmäinen otettu tuolla sigman uudella putkella ja toinen tällä kyseisellä teleputkella.
 
Piirto on kauniin tarkka mutta taustan puuroisuus saisi olla minun makuuni vähän suurempi.

 
Teleputkella ei minun pienessä makuuhuoneessani pääse tarpeeksi kauas jotta saisin tasan samanlaisen kuvan, mutta tässä kuitenkin näkee vähän tuota taustan pehmeää puuroisuutta.
Hyviä putkia molemmat, peruskäyttäjä pärjää näillä loistavasti. Ainakin minä olen pärjännyt...
Alla vielä muutamia ottamiani kuvia lähiajoilta:
Tänään vielä kuvaillaan 60-luvun hengessä mod-tyylillä, huomenna joutsenlampi-meiningeissä. Ei käy aika pitkäksi tässä harrastuksessa :)

H&K

Milka the asiantuntija
(sense the sarcasm)

3 kommenttia:

NIpsu kirjoitti...

Onhan sulla se 29.5 varmasti kalenterissa varattuna niille meidän häille? Tykkään tosi paljon sun ottamista kuvista!!Ja mitä paremmat vehkeet hyvällä kuvaajalla on ni sen parempi juttu ;D

-Niina-

Milka kirjoitti...

Se on ehdottomasti varattuna beibe <3

Anonyymi kirjoitti...

voisit laittaa kuvaa sun sisaruksistas:) varsinkin siitä vähän vanhemmasta pikkusiskosta oot puhunu jonku verran,nii ois kiva nähä kuvaa;)