maanantai 19. joulukuuta 2011

Paras aika vuodesta...



...ainakin materialisteille niinkuin minä. Olen marraskuusta asti ostellut erinnäisiä asioita perustellen ne joululahjoiksi itselleni. Gossip Girlin kaikki tuotantokaudet (tähän asti), Tefalin ActiFry-masiina (Marko ei anna mun hankkia oikeeta rasvakeitintä) ja tietysti muutamia pieniä meikki- ja vaateostoksia jotka voi lokeroida joulukategoriaan.

Yhteiseksi lahjaksi saadaan Markon porukoilta osuus Ikean Hemnes-lipastoon, siihen isoon valkoiseen, ja sitten mun äiti lupas ostaa mulle Starckin Victoria Ghost-tuolia hyvin pitkälti jäljittelevän Elisabeth-tuolin Etolasta. Hintaeroa pari sataa euroa. Joojootiedän että pitäisi satsata laatuun ja designiin mutta äiti naurais päin naamaa jos pyytäisin melkein kolmensadan euron muovituolia joululahjaksi. 89€ on paljon helpommin perusteltavissa :)

Marko lupas ostaa mulle uuden kännykän, ja asetin sille suuret vaatimukset: ei mitään iso- tai kosketusnäytöllistä, ei tarvi olla nettimahdollisuutta, ei välttämättä ees kameraa. Kuhan sillä voi soittaa, laittaa tekstiviestejä ja siinä on herätyskello, kalenteri ja laskin. Ja Nokia sen pitää olla, suositaan suomalaista.

Markolle Milka-pukki tuo Star Wars-kokoelmapaketin blue-ray:nä, äitille kolme ekaa tuotantokautta Frasieria, sekä sisaruksille.. no en kerrokkaan täällä kun saattavat pannahiset käydä kurkkimassa. Kavereiden kanssa ollaan sovittu huojentavasti ettei osteta tänä vuonna toisillemme mitään. Valtava helpotus näin joulun alla, vaikka rakastankin lahjojen antamista (melkein yhtä paljon kuin niiden saamista).

Hääjuttuja pitkästä aikaa: Oon pohtinu pääni puhki erinnäisiä "party favor"-vaihtoehtoja pikkuruisista hillopurkeista (ostettuna liian kalliit/itsetehtynä liian työläät) kustomoituihin valokuviin vieraista (eihän mulla oo kaikista edes kuvia..?) ja tullut siihen tulokseen että karkilla mennään, oli se kuinka kulunut idea tahansa. Ajattelin kuitenkin tehdä homman oman näköisesti ja korkkasin Etsy-neitsyyteni tilaamalla Hey YoYo-kaupasta pillejä ja karkkikuppeja:


Joko me tehdään niin et täytetään noi valmiiksi jollain kivoilla nameilla (marianne-pallot, ranskanpastillit...) tai sitten pöytiin tulee isot laarit niitä karkkeja, joista saa sitten kauhoa kuppiinsa haluamansa määrän. Ehkäpä kuitenkin vaihtoehto A. Valmiiksi täytetyt, lautasille nätisti asetellut kupit vie vähemmän tilaa pöydistä.

Pillit laitetaan lasipurkkeihin, ja niiden mukana tulevat "viirit" koristellaan joko meidän nimikirjaimilla tai hauskoilla sanoilla/kuvioilla.

HÖ! Nythän mua kävi harmittamaan kun löysin Gaudete Kids-nettikaupasta vastaavia tuotteita ja kerkesin jo tilata ne Etsystä.. Pienen laskeskelun jälkeen tulin kuitenkin siihen tulokseen että halvemmaksi tuli tilata ne ulkomailta, sillä Gaudeten hinnat eivät ole järin kukkaroystävällisiä. Vinkkaan kuitenkin tuon nettikaupan, sillä vaikka tuotteet onkin kai suunnattu lapsille niin itse ainakin löysin vaikka mitä ihanaa sisustusesinettä ja askartelukamaa omaankin käyttöön!

...ja OI kuinka rakastuinkaan ideaan kakkupaperi-garlandeista (mikä sen suomenkielinen nimi on... köynnös?) Lilyn Likainen parketti-palstalta pöllitty idea saattaa hyvinkin koristaa esim. lahjapöydän taustaa. Kakkupapereista aion taikoa myös söppänät lautastabletit pöytiin, ei-niin-ekologinen-mutta-ah-niin-helppo tapa lisätä ripaus romantiikkaa kattaukseen.


Nyt riennän ruokatunnille, mahan mielestä on jo korkea aika...

Pus!


 

Ei kommentteja: